pondělí 2. ledna 2012

Bilancování roku 2011

Zdá se snad jako včera, kdy se - kde se vzala, tu se vzala - přišla myšlenka založit Dotek světla.
Nikdo z nás, kdo stál u zrodu netušil, jak se takový projekt ujme. Jestli o naše služby bude zájem. Jestli dokážeme dát lidem to, co si představujeme. Jestli dokážeme opravdu zvládat potřeby rodin s "jinými" dětmi. Jestli dokážeme jemně, něžně a při tom zároveň i přímo a upřímně zprostředkovat to sluníčko, co v sobě ty děti mají. Jestli dokážeme zveřejňovat jejich příběhy a při tom nijak neubližovat. Jestli dokážeme pohladit a potěšit ty, pro které je vše určeno.

Nevím, zda-li se nám to podařilo. Ale vím, že se snažíme ze všech sil. A že se k nám přidávají další fotografky, které chtějí spolupracovat. Pečlivě si vybíráme svoje spolupracovnice, aby to byly nejenom zkušené fotografky, které umí nádherně fotit. Ale aby to byly osoby s velkým srdcem, nádhernou lidskou duší, aby měly velkou trpělivost a uměly s dětmi komunikovat (i když ty kolikrát komunikovat nechtějí, nemohou a nebo neumějí).

Ale projekt nedělají jenom fotografky, ale velký podíl také má firma Tisk fotek.eu, která zdarma tiskne fotografie pro všechny naše "klienty". Protože bez fotografií by ta naše práce neměla to "hmatatelné", co dáváme dál.
V naše týmu najdete taky vizážistku (v Brně) a pak taky designérku, která zdarma připraví z vašich fotografií (nejenom od nás) třeba kalendáře, nebo přání, PFka...
Jim všem patří veliký dík za to, co dělají a jak pomáhají.

Za ten loňský rok jsme už zveřejnili 43 příběhů a další 4 příběhy máme nafocené a zbývá je zveřejnit. Ostatní ještě čekají na to, až focení proběhne (ne vždy se daří focení zorganizovat hned - někdy je potřeba počkat, až se děti uzdraví, nebo povyrostou...).

Doufám, že v tom novém roce bude náš projekt i nadále fungovat a pokračovat dál. Že najde další a další příznivce. Ale hlavně, že se nám podaří udělat aspoň o trošku krásnější tenhle svět pro ty, kteří to vůbec nemají jednoduché.
Třeba i jeden jediný úsměv "navíc", jeden jediný člověk, který bude mít pocit, že ho někdo "pohladil" je důkazem, že to za to stojí.

Zachovejte nám proto přízeň i v tom novém roce. Děkujeme všem, kdo náš projekt podporují, kdo sdílejí informace o nás.

Přejeme všem do nového roku jen to dobré!

8 komentářů:

  1. Lucko, krásně si to sepsala....díky za všechno i tobě....

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásně napsáno,za tenhle projekt jsem moc ráda,máme doma nádhernou památku z překrásných fotek:-)Přejeme do nového roku,jen to nejlepší a ať rozdáváte radost dalším a dalším dětem a jejich rodinkám:-)Moc děkujeme ,jsem jako máma postižené holčičky moc ráda,že se ještě najdou lidé ,kterým nejsou naše nelehké osudy lhostejné a že nám chtějí udělat radost....díky,díky za vše...Lucka s Justýnkou:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky díky, držím pěsti at to takhle báječně funguje dál

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Vám za Vaši činnost, šíříte lásku a propojujete díky tomu světy! IA

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tenhle skvělý projekt! Děkujeme nejen za krásné fotky, které díky projektu máme, ale díky úžasným fotografkám jsme se mohli potěšit a užít si krásný den, opravdu to pro nás bylo pohlazení, které moc často nezažíváme. A navíc díky příběhům si lidé mohou přečíst o "obyčejném" životě postižených dětí a jejich rodin a naopak, když na vaše stránky narazí maminka, která začíná bojovat a je osamocená a vystrašená, určitě jí příběhy mohou posílit a potěšit...

    OdpovědětVymazat
  6. Musím se připojit k poděkování. I my mohli zažít radost z focení a úžasný přístup k našim "jiným" dětem. Děkuji taktéž všem maminkám za jejich příběhy, člověk si teprve potom uvědomí, jaké malichernosti vlastně v životě řeší. Takže obrovské díky za skvělý nápad, za to, že někomu zaleží i na jiných lidech, na našich dětech. Ze srdce děkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. I my děkujeme za úžasný projekt a za nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat