čtvrtek 6. října 2011

Mary Ann



- osmiměsíční holčička, co se narodila ve 25tt s váhou pouhých 650g. Její start do života vůbec nebyl jednoduchý. Navíc je prakticky slepá (má nedonošeneckou retinopatii pátého stupně s odchlípnutím sítnice). Ale je to šikovná holčička a já pevně vcěřím, že z ní jednou bude samostatná mladá dáma, co si poradí se vším, co jí život přinese do cesty - jako teď. I když maličká navenek, uvnitř je to veliký bojovník.

Její maminka nám napsala:
Chtěla bych vám napsat příběh našeho sluníčka.
Jmenuje se Mary Ann a narodila se ve 25týdnu a vážila 650g a měřila 35cm.Narodila se tak brzo z důvodu infektu, měla jsem angínu.Vůbec jsme nečekali že se narodí tak brzy šla jsem do nemocnice v úterý 5.10.2010 s tím, že krvácím a mám bolesti co 10minut když mě prohlédl lékař konstatoval že jsem úplně otevřená.
Tak mně přijali a čekalo se až dorazí lékař se sanitkou z Ostravy. Potom mi malou odvezli a bylo to s ní jako na houpačce - jednou nahoře, jednou dole. Byla na plicní ventilaci 30dní, prodělala celkovou infekci. Na 1kg jsme se dostávali 2měsíce.
Byla ji diagnostikovaná dysplasiabronchopulmonalis levis, retinopatie nedonošenců 2stupně, která nám bohužel přešla do 5stupně.
Takže naše nejvážnější diagnoza je retinopatie nedonošenců 5stupně a amarousis totalis, což znamená úplné odchlípnutí sítnice, což je slepota.
Cvičíme bobatha a moc nám to pomáhá. Nyní nám je 8měsíců nekorigovaně, vážíme 5kg a měříme 56cm. Je drobounká, ale jinak je to moc veselé dítě pořád se jenom usmívá a povídá si. Ale i přes její hendikep ji moc milujeme a jsme lékařům z fakultní nemocnice Ostrava vděční za to že nám ji zachránili.
A chtěla bych vzkázat všem lidem že i hendikepované děti jsou jenom dětmi a jsou strašně rády za to že jsou na světě.




Fotografovala Magda Opiolová

4 komentáře:

  1. Překrásná princeznička,jako panenka:-)Moc přejeme aby se Mary Ann dařilo a aby jste společně zažívali mooooc krásných chvilek.Krásné jméno jste vybrali:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná holčička, fotografie se moc povedly. Až teď si uvědomuji, jak těžké to musí Mary Ann mít, když nevidí svou mámu, barvy, prostě nic. Proto ji z celého srdce přeji, ať ji tuto ztrátu život mnohonásobně vynahradí v jiné oblasti. Ať je stále šťastná a milovaná. Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  3. je nádherná. Držím palce do dalšího života.

    OdpovědětVymazat
  4. je tak kraasna... prejeme spoustu positivni energie...

    OdpovědětVymazat