pátek 30. září 2011

Lucinka


- dvouletá holčička, která se narodila s vážným genetickým onemocněním končetin. Nic jí to ale nevadí bejt úžasným sluníčkem, co rozzáří každé místo, kam přijde.

Její maminka nám napsala:
Lucinka se narodila s podezřením na vzácný syndrom FEMUR - FIBULA - ULNA COMPLEX. Mé těhotenství probíhalo naprosto v pořádku podle ultrazvuku bylo vše jak má být. Lucinka se narodila 41.týden, kdy mi byl porod vyvoláván při podezření, že miminko je špatně vyživované. Po porodu měla Lucinka pupeční šňůru 3x kolem krku. Ale o co větší šok byl, když přišel doktor, že dcera se narodila s genetickou vadou na levé ručičce a nožičce. Říkám si co to může být, na ultrazvuku měla vše, tak to bude jen něco nepatrného. O co větší šok byl, když mi pan doktor řekl, že má levou ručičku pouze k lokti, zakončenou jedním prstem a levou nožičku o několik centimetrů kratší. Nepřeji nikomu něco takového pár minut po porodu slyšet. Dcera byla ale nádherná a měla hned od začátku vnímavý pohled. Chodit začala na 10-ti měsících za ruce a na 14-ti sama. V Motole nám pan doktor říkal, že je velice šikovná, že děti s takto kombinovaným postižením chodí nejdřív ve dvou letech. V této době ji byla zjištěna i leidenská mutace, sklon k nadměrné srážlivosti krve. Je velice optimistická a společenská. Měla jsem obavu z reakcí okolí a během dvou let, jsem se setkala pouze s kladnou reakcí. Je velice oblíbená a hodně dětí i dospělých je rádo v její společnosti. Miluje život se vším všudy a je vždy usměvavá. Miluje vážnou hudbu a většinu dne je vidět s mikrofonem u pusy a zpívá. Ráda pózuje před fotoaparátem, proto bych pro ni chtěla zachytit tímto způsobem, nejšťastnější chvilky, její ho dětství. Miluje šaty a sukýnky. Je můj největší poklad.

Fotografovala Jindra Krobová

5 komentářů:

  1. Princeznička malá,nádherné štěstíčko:-)Fotečky jsou moc krásné jste krásná rodinka...!!!Krásný podzim rodinko:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucinka je úžasné krásné sluníčko... ze všechno fotek je to vidět.. Vůbec se nedivím že jí mají všichni rádi.. přeji celé vaší krásné rodině jen to nej.. Dita

    OdpovědětVymazat
  3. Lucinka je opravdu kouzelná malá princezna. Přeji celé rodince mnoho zdravíčka a lásky. Monika

    OdpovědětVymazat
  4. Lucinka je opravdu krásná holčička a z jejích očí vyzařuje něco, co se nedá popsat. Moc hezké fotky a Lucince přejeme do života jen to nejlepší a hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucinka je opravdu krásná holčička a z jejích očí vyzařuje něco, co se nedá popsat. Přejeme v životě už jen samé hezké chvilky a štěstí.

    OdpovědětVymazat